Inden du får lavet et smykke

Et smykke med en hests hår er utrolig personligt smykke, som bringer minder frem. Det er derfor vigtigt at alle forberedelser er gjort optimalt, inden hårene bliver sendt til os.

 

1: Vælg model

2: Vælg lås

3: Vælg evt vedhæng

4: Print ordrebekræftelse ud og send hår afsted til os 

OBS: Jeg anbefaler ikke at bruge PostNord som brev, da de har en utrolig svigtende leveringsprocent - men som pakke kan du sagtens bruge. Jeg anbefaler istedet DAO eller GLS, du kan bestille via www.coolrunner.dk
(Beder den om tlf nr, så indtast dit eget)

Du vælger først din ønskede model og tilføjer den til kurven. Dernæst vælger du en ønsket lås og lægger den i kurven. Hvis du ønsker at tilkøbe nogle vedhæng, lægger du også dem i kurven.

Når du skal have lavet et smykke skal du huske at vaske halen først (ingen showshine!) inden du klipper hårene af. Hårene bliver vasket to gange hos os, men det bedste resultat opnås ved at halen er nyvasket inden den bliver klippet. Husk at klippe af helt oppe ved haleroden, så får du de længste hår med, som giver det bedste resultat, da hårene har en bedre kvalitet end i enden, hvor den er blevet slidt. Hvis hesten er blevet aflivet, skal du ikke vaske totten eller gøre yderligere, medmindre den er tydeligt beskidt. Vasker du halen inden afsendelse, så husk at sørge for den er helt gennemtør, da den ellers når at få mug under forsendelsen. Luk totten med en man-elastik (ingen tape, hø-snor eller lignende!) oppe i enden, hvor du har klippet af. Totten må ikke(!) være flettet, da hårene så tager form efter fletningen og jeg derfor bruger ekstra tid på at få dem rettet. Til ét armbånd skal man bruge ca 1-2 fingerbredder og minimum 40 cm afhængig af model - er du i tvivl, så spørg gerne enten via mail eller facebook! Til Dreaming-smykkerne skal der bruges pels svarene til en 5-krone eller 10-15 hårstrå fra fx man eller hale.

Husk at håndledsmålet er det faktiske mål på håndleddet og ikke armbåndets endelige længde. Målebåndet skal sidde tæt til håndleddet, når der måles uden at det er strammet til. Er du i tvivl om noget, kan du altid sende en mail til mig eller sende en besked på facebook, så vil jeg hjælpe dig alt jeg kan!

Du skal sende hårene til:
Pegasus Horse Jewelry
Højtholmvej 6
8740 Brædstrup

sascha@pegasusrideudstyr.dk

(NB: Husk at jeg kun modtager pakker med omdeling!)

OBS: sender du med DAO, skal du istedet skrive Sascha Norsbo som modtager.

 

 

 

Husk at vedlægge ordrebekræftelsen - navn og ordrenr. er ikke nok
(har man ikke en printer, kan man i stedet skrive alle ens oplysninger samt modelnavn, håndledsmål, lås og vedhæng på en seddel og vedlægge)

Når du sender hårene må du meget gerne lægge dem i en frysepose. Du printer herefter din ordrebekræftelse ud, som du får på mail, så jeg ved hvilken model, størrelse på håndled samt lås der skal til - og ikke mindst, hvor jeg skal sende armbåndet hen. Hvis du vil have resthårene retur, så skriv det gerne i kommentarfeltet, inden du afslutter din ordre. Så snart dit armbånd er færdigt, får du en mail med track and trace nummer. Hvis du vil opdateres løbende under processen, så du ved hvornår jeg har modtaget pakken, hvornår jeg går igang mv, så send en besked til facebooksiden www.facebook.com/pegasushorsejewelrydk . Husk altid at skrive dit fulde navn bag på pakken, så jeg ved hvem, der er afsender.

 

OBS! Hvis ikke hårene er samlet i elastik i enden og forsvarligt rengjort (dvs. tydeligt beskidte/fyldt med spåner/afføring/mudder/etc) ved modtagelse, opkræves der et gebyr på 200 kr for ekstra håndtering af hårene. Produktionen går ikke igang, før dette gebyr er indbetalt.

Hvis hårene er af en sådan stand, at der kræves ekstra arbejdstid ifbm optælling mv (fx ved tynde og porøse hårstrå), aftales der indbyrdes den fremadrettede proces i form af tillæg eller ændring af model. 

Pleje og holdbarhed af smykker 

Smykker af hestehår er utrolig holdbare, og der er ikke fare for at fletningen går op eller får små “afstikkere”, dog skal man behandle sit smykke med omhu. Jeg anbefaler aldrig at bruge det under sport, i bad eller når man sover. Det bedste man kan gøre, at bruge det med omtanke og ikke når man er i stalden mv. Dreaming smykker må ikke opbevares i direkte sollys.

Jeg ønsker det mest holdbare smykke, hvilken lås skal jeg vælge?

 

Min personlige favorit er lås nr 15, som er en stærk magnetlås og som holder i farven, grundet dets materiale. De standardlåse, der er i sortimentet, er lavet af legeringsmateriale, som kan afgive farve, da nogle mennesker udskiller et enzym, som går i kemisk forbindelse med legeringen. Man kan ikke på forhånd sige, hvem der udskiller dette enzym og hvem der ikke gør. Hvis man bruger smykket med omhu, kan man forlænge holdbarheden på farven af låsen. Det kan også ske for vedhængene, men min oplevelse er at det sker i langt færre tilfælde ift standardlåsene.

Jeg arbejder på at skaffe flere .925 materialer hjem, men det er desværre en udfordring ift de specifikke designs. Så snart jeg finder disse materialer, vil jeg poste det på facebook. 

 

Hvis du har nogle spørgsmål er du altid velkommen - du kan se meget mere inde på vores facebookside her, hvor du også kan blive opdateret med nyheder, tilbud og andre spændende opslag.